Geboren en getogen in een orgelbouwergezin, is het niet zo verwonderlijk dat op latere leeftijd een zekere belangstelling voor dit muziekinstrument in mij ontwaakte.
CO Aart Bergwerf klein

In 2007 produceerde ik een cd van het Holtgräve-orgel in de Lebuinuskerk te Deventer, waarop Aart Bergwerff de Canto Ostinato van Simeon ten Holt ten gehore brengt.

Op 23-09-2007, de presentatie van de orgel-cd met de Canto Ostinato (Aart Bergwerff), vond de eerste uitvoering plaats, op mijn initiatief met de Derwisj dansers. In latere jaren heb ik nog tweemaal een uitvoering van de Canto Ostinato met Derwisj dansers georganiseer

 

In 2011 heb ik de dubbel-cd “met hoofd, hart en handen” uitgegeven: 64 jaar orgelbouw van Leeflang tot Keijzer. Mhhenh kleinHierop spelen zes verschillende organisten op zes verschillende Leeflang-orgels.

 

 

Elburg JvdK klein

 

En in 2016 de cd “De beste orgelbouwers wonen in Denemarken en Middelharnis”. Jos van der Kooy laat hier het Leeflang-orgel in het Nationaal orgelmuseum te Elburg horen.

 

 

Al snel na mijn pensionering raakte ik betrokken bij het organiseren en programmeren van de (orgel-plus)concerten van de Stichting Lebuinus Concerten en later bij de Stichting Bergkerk Concerten te Deventer.
Ook was ik enkele jaren voorzitter van de Deventer Beiaard Kring.

Van 2006 tot 2012 nam ik deel aan de organisatie van het Reincken Festival, oude muziek Deventer, waarvan ik tevens één van de oprichters ben.
In 2013 en 2014 was ik actief bij de oprichting van de Stichting Behoud Dorpskerk Wilp en programmeerde ik de orgel-plusconcerten.
Voor al deze stichtingen heb ik ook jarenlang het fotowerk verzorgd.

In 2015 heb ik mijn functies bij al deze organisaties neergelegd. Ruim van te voren had ik al aangekondigd om op mijn 75ste hier mee te gaan stoppen. Een onverwachte blijde gebeurtenis zorgde voor een waardig afscheid. Ik werd uitgenodigd om op 26 januari 2016 naar de Lebuinuskerk te komen. Het begon met een “privé-beiaardconcer”, verzorgd door Roel Smit en Jan Achterkamp. Aansluitend in de kerk toespraken, felicitaties (ik wist nog niet waarom), hapjes en drankjes. Tussen dit alles door kreeg ik van burgemeester Heidema de zilveren stadspenning uitgereikt.